Kløversti Skole-Kulturhus

  Før 1961 var Lem Vejby opdelt i 3 skoledistrikter: Opperby, Nr. Lem og Vejby med hver sin skole fra 1. kl. til 7. kl. 20. okt. 1958 kunne følgende læses i Skive Folkeblad: I dag blev der givet bevilling på 310.000 kr. til Lem-Vejby Centralskole. Lem Centralskole blev taget i brug 3. oktober 1960, men den højtidelige indvielsesdag blev først afholdt ved skoleårets start den 23. august 1961. Skolens gymnastiksal var ved indvielsen den største idrætsbygning i Salling.

skolekult2
Klik på billedet og se det i en større gengivelse

I 1985 holdt skolen 25 års jubilæum, og minihallen blev bygget. I 1993 blev der oprettet skolefritidsordning og børnehaveklasse.

 

 

skolekult1
Klik på billedet og se det i en større gengivelse

I 2006 indviede Spøttrup kommune sammen med lokale foreninger og frivillige kræfter Lem Kulturhus med køkken, cafeområde, mødelokale, auditorium / møde-sal, motionslokale, ungdomslokale m.m. I august 2009 bliver skolen en afdeling af Vestsalling Skole og Dagtilbud, som er en sammenlægning af de fleste skoler og daginstitutioner i den gamle Spøttrup Kommune.

Lem Kulturnetværk er en sammenslutning af samtlige foreninger i Lem by. Kulturnetværket drifter Kulturhuset, byens hjemmeside (lemby.dk) og står i spidsen for større arrangementer i byen.