GRÆSK FÆLLESSPISNING

Hentet fra Facebook:
TAK FOR I AFTEN
I aften (29. marts 2023) havde borgerforeningen inviteret til Græsk fællesspisning i forsamlingshuset. Der var rigtig god opbakning med mere end 80 fremmødte. Michael Halle fra Elenas fortalte om virksomheden og om familiens mange rejser til Kreta. Kig endelig forbi butikken på Ringvej 3 og se alle deres lækre varer.

Vi vil gerne sige et stort tak til køkkenfolket, som havde lavet en lækker menu med bl.a moussaka, tasziki og græske kødboller – og et lækkert kagebord.

Bedste hilsner, Bestyrelsen for Lem Borgerforening

Opskrifter til de græske retter, der blev serveret ved fællesspisningen.

Græsk brød med kærnemælk  >>>>>>> KLIK HER OG LÆS
Græsk salat med pasta >>>>>>>>>>>>

Græsk salat med pasta er den lækre salat krydret med Grækenlands skønne smage fra den klassiske græske salat med feta og oliven.

KLIK HER OG LÆS
Græske frikadeller – Keftedes >>>>>>>
Græske frikadeller – keftedes er utroligt velsmagende, fordi de er krydret med oregano, persille, mynte og hvidløg.
KLIK HER OG LÆS
Græske madboller >>>>>>>>>>>>>>> KLIK HER OG LÆS
Stifado med kylling >>>>>>>>>>>>>>>
Stifado er en meget populær og smagfuld græsk sammenkogt ret med kylling (denne version). Hemmeligheden ligger i at lade retten simre og til sidst koge saucen ind. Blandingen af krydderier giver retten en rigtig god smag.
KLIK HER OG LÆS
Moussaka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Moussaka refererer til den traditionelle, græske ret med lag af lækker bagt kartoffel og aubergine sammen med et saftigt lag af okse- og svinekød, naturligvis toppet op med et cremet lag af bechamel sauce. Denne ret er anset for en lille, men lækker synd.

KLIK HER OG LÆS
Pasteli >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Pasteli er en meget simpel snackbar til at stille den lille sult, som traditionelt beskrives som en pasteli, der blot betyder en sesam og honning bar.

KLIK HER OG LÆS
Skordalia >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Skordalia er en klassisk, græsk dip med en kraftig smag af hvidløg eller oversat kartoffel og hvidløgsdip

KLIK HER OG LÆS
Tzatziki >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Tzatziki består af reven eller fintskåren agurk, drænet (“græsk”) yoghurt, knust eller finthakket hvidløg samt olivenolie og salt. Der tilsættes undertiden dild eller mynte. I det græske køkken anvendes retten altid som et tilbehør til kød.

KLIK HER OG LÆS